Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Curs de mecànica
Por a graduar els canvis? Revisar el joc de coixinets? Canviar la cadena? Canviar un radi i alinear la roda? No saps perquè et frega el fre de disc amb les pastilles o et salta la cadena?. Necessites un curs de mecànica!

Hem organitzat un  curs intensiu de mecànica bàsica, però de resultats molt pràctics, per conèixer millor la bicicleta i les tècniques mínimes per resoldre problemes habituals per sortir del pas.   

 

L’experiència ha estat molt positiva. El curs l’impartia  en Manel Tió, amb taller a Vic, que amb un llenguatge clar ens va introduir en els conceptes bàsics i mínimament necessaris per solucionar problemes amb les eines habituals de les quals  disposem habitualemt.

 

El programa va repassar els components principals de la BTT: rodes, canvis, frens, suspensió i direcció,pedalier i quadre.

 

Ubicats en l’acollidor taller de can Pere,  el mestre mecànic va anar desgranant les parts d’una roda, des de col·locar correctament la coberta,  canviar un radi i alinear-la fins a desmuntar el cor de la mateixa, el joc de coixinets.

 

Vàrem repassar els frens i la seva correcta regulació per evitar que fregui amb el disc; vam continuar amb la suspensió i la direcció i el seu manteniment per evitar que tingui joc. Després de trencar i arreglar una cadena es va deixar pel final el tema que va despertar més expectació: els canvis i com graduar els desviadors.

 

Al final del curset  els aprenents van coincidir en les seves valoracions. Els coneixements mínims de la bicicleta no són tan complicats i el més importat, s’ha de perdre la por i provar-ho. Això sí, altres coses més complicades s’han de deixar pels especialistes.enrera

Links / Download
Fotos