Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Return of the scorcher. Ted White.
Documental que mostra la cultura de la bicicleta i les formes de vida relacionades amb aquest mitjà de transport al voltant del món amb escenes de l'ús de la mateixa filmades a la Xina, Països Baixos, Dinamarca i els EUA ".

A finals del segle XIX, els ciclistes eren vistos amb sorpresa i se'ls cridava Scorchers a causa de la seva gran velocitat. Avui, més d'un segle després, quan el trànsit i la contaminació estan limitant la nostra llibertat de viatjar de manera sostenible, tornen els Scorchers "

El director Ted White ens parla de temes com les històries d’amor, la rebel lió, el feminisme i l'espiritualitat, tot vist des del context de la bicicleta. La tornada del Scorcher qüestiona la nostra obsessió amb el "progrés" i presenta una secció representativa diversa dels visionaris que veuen la bicicleta com a vehicle de vida-afirmació per al canvi.

A aquest petit documental se li atribueix també l'origen d'un dels moviments PRO-BICI més grans del món, el passeig Critical Mass o Massa Crítica que es realitza any rere any en moltes ciutats del món.

El terme  massa crítica va ser encunyat per George Bliss (dissenyador nord-americà de vehicles de tracció humana) que va denominar així al fenomen observat a la Xina: a les cruïlles sense semàfors, els ciclistes es van acumulant fins arribar a un nombre tal que els permeti creuar sense risc. Aquesta descripció és la que dóna a conèixer el director i ciclista Ted White en aquest interessant documental "Return of the Scorcher" (1992)enrera

Links / Download
Versió Original
Versió subtitulada (3 parts)