Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Ara i Aquí
“Benvolgut Paul: la ruta ciclista va ser un èxit formidable. El clima era perfecte, els cinc que érem al grup ens portem de meravella i fins a l'últim pam del paisatge va ser interessant. T'estic parlant de les Cévennes, no sé si coneixes aquesta regió”.


Hauria d'haver escrit un diari, però no ho vaig fer. Vam pujar molts turons, alguns dels quals em van posar a prova fins a portar-me al límit. Pujar turons amb bicicleta pot ser una gran escola d'estoïcisme, si l'estoïcisme és el que busques. No estic disposat a creure que tant d’esforç i tant sofriment no li ensenyin a un res.”
 

“Benvolgut John:
M'alegro que hàgiu tornat d'una peça, encara que hagi estat pels pèls. Pujar penosament una muntanya amb bicicleta no és una activitat que m'entusiasmi, i quan penso en què hauràs sofert molt, m'omplo de compassió per tu. Dubto que aquesta classe de dolor pugui ensenyar-me alguna cosa, i t'admiro per tenir el valor de posar-te al límit i sentir que tot aquest esforç és per alguna cosa. Però el suplici físic que algú s'infligeix a si mateix em resulta absolutament desconcertant. La idea que tinc d'una bona excursió amb bicicleta és pedalar per les terres baixes d'Holanda o les planes de la regió central d'Estats Units…, amb el vent d'esquena.”


Aquests dos extractes són una mostra del contingut de les cartes que Paul Auster i John M. Coetzee s'han estat enviant entre 2008 i 2010 i que ara publiquen conjuntament Mondadori i Anagrama. Dos dels millors narradors contemporanis parlen de l'amistat, de l'amor, del sexe, de la crisi, dels escriptors, de la vellesa, d'Austràlia, de Sud-àfrica, de New York, de Siri Hustvedt, de l'eterna guerra entre palestins i israelians, dels viatges, de la literatura. De la vida en fi. Descobrir que Coetzee és amant de les excursions amb bici i que ha recorregut durant anys França de dalt a baix, encara és més emocionant

enrera

Links / Download
Edicions 62