Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Dones i bicicletes. El camí forjat
"Follow the Women" (FTW) i Georgina Terry podrien molt ben ser dos dels símbols de la força i de la perseverança que tenen les dones. I la bicicleta, l’eina amb la qual mostren la seva solidaritat i l’esperit de lluitadores que encoratja a forjar el camí dia rere dia, any rere any.
Al 2004, Detta Regan, fundadora de "Follow the Women", va reunir juntament amb cinc dones d'Anglaterra, Xipre, Suècia, Jordània i Euskadi, un grup de 270 dones de tot el món per recórrer amb bicicleta 300 kilòmetres a través del Líban, Síria i Jordània reivindicant la pau i el final de la violència en aquella zona.

 El que aleshores va començar com un repte personal, es va convertir després en un moviment pacifista internacional que avui involucra 500 dones de 40 països diferents  en un recorregut anual que pretén creuar fronteres polítiques amb un sol objectiu: difondre un missatge de pau i de denúncia del conflicte que viu L’Orient Mitjà.

"Follow the Women" (FTW) ha arribat als nostres dies i ja es prepara una nova pedalada per al 2013. Aquest nou repte tindrà lloc del 15 al 24 de febrer als Emirats Àrabs Units (EAU) ja que els recents esdeveniments a l’Orient Mitjà han impedit recórrer amb bicicleta el Líban, Síria, Jordània i Palestina.

La participació està oberta a tothom. Normalment aquest moviment està present en 40 països i cadascun té un administrador que serveix de contacte per tal d’inscriure’s a la pedalada. Segons les organitzadores, la idea és encoratjar a les dones per anar a les regions conflictives, perquè vegin la realitat del país i l’expliquin a tothom; perquè donin suport als projectes a l’Orient Mitjà que beneficien dones i infants.

 

No voldria acabar la ressenya sense tenir present una altra figura femenina que va revolucionar la indústria de les bicicletes per a dones:Georgina Terry, fundadora de les bicicletes Terry, i creadora d’un quadre específic adaptat al cos de la dona.

 

És precisament en el marc del Bycicle Film Festival (BFF), que va tenir lloc per primera vegada a Madrid, el passat dissabte 22 de desembre, on la directora Amanda Zackem presenta la història de com va començar la idea i els reptes que Terry va haver de desafiar dins del món del ciclisme. Es tracta d’un curtmetratge de 6 minuts en el qual es deixa palesa la manca de consideració a la que han estat sotmeses les dones durant segles i el coratge, l’enginy i la creativitat que aquestes protagonistes de la història han mostrat al llarg dels temps.enrera

Links / Download
Follow the women
Trailer Georgena Terry