Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Bicycle Film Festival. Madrid
El passat 22 de desembre es va celebrar a Madrid el Bicycle film festival, dirigit a tots als amants de la bicicleta i molt especialment als ciclistes urbans. Nascut fa 12 anys a la ciutat de Nova York, aquest esdeveniment se celebra actualment a 26 ciutats de tot el món entre les quals podem trobar Londres, Milà, Atenes, Tokio o Sidney.

Brendt Barbur, fundador del festival, va decidir crear-lo després de ser colpejat per un autobús mentre circulava amb la seva bici per Nova York. La seva idea va ser "transformar una experiència negativa en una altra positiva" creant una plataforma de celebració de la bici a través de la música, l'art i, és clar, el cinema.

El Bicycle Film Festival madrileny va tenir lloc a El Matadero, un espai cultural de creació contemporani de l’ajuntament de Madrid. El festival va començar el divendres 21 a les 18h amb la inauguració d’una exposició sobre com es van implementar els carrils bici a Amsterdam i de la manera com van revolucionar la ciutat. Es va comptar amb l’assistència de Roel Van Duijn (pare del moviment Provo), i es va complementar amb una sèrie de xerrades sobre la integració de la bicicleta a ciutat.

 

Durant tot el dissabte, a la Cineteca, primera y única sala del país dedicada casi en exclusiva al cinema de no ficció, es van projectar curtmetratges, mini-documentals amb una temàtica comuna, la bicicleta. A més a més, la programació presentava altres activitats com l’exposició Provos, el Campeonat de Bike Polo i Cicloparty, un taller de samarretes per els infants o una “BMX Jam Session”.

 

Us deixem els links dels curts i trailers que hem trobat a internet inclosos a la programació del festivalenrera

Links / Download
Programació
Stefan and Simone
Trailer Georgena Terry
Trailer Boy
Trailer Three–Legged Horses
Trailer Rockville
Wolfpack Marathon Crash Race
El Primer Imparable.
Signatune bis-Hommage à DJ Mehdi
The Bicycle cap made with love by a Bike
Ski boys
Trailer Line of Sigh. Lucas Brunelli