Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
El Rayo Mortal. Daniel Clowes
Aquesta és la història d'un adolescent que un bon dia descobreix els seus súperpoders. Andy, un xaval de disset anys, descobreix que des que va començar a fumar, té una força increïble.
L'antiheroi proverbial de Clowes elevat a la categoria d'heroi. Però, tot i estar dotat de superpoders i de posseir una pistola desintegradora, «què pot fer un home sol davant quatre mil milions de gilipolles?».

Clowes ha creat Andy, un superheroi una mica més peculiar que recupera energia gràcies a la nicotina i que protagonitza 'El rayo mortal. L'obra, que es va editar el 2011 als Estats Units, narra la història d'aquest jove de 17 anys que comença a fumar i descobreix que els cigarrets li donen superpoders. Encara que, lluny de ser l'anunci ideal que tota companyia de tabac va buscant, 'El raig mortal' tracta més aviat la dificultat de voler ser un heroi i aprofitar talents especials en la dura realitat d'avui dia.

En un univers de 50 acolorides pàgines, plenes de pringats i fracassats, Clowes (Chicago, 1961) mostra els intents d'Andy, juntament amb el seu peculiar i únic amic Louie, per aprofitar el seu do per ajudar els altres. Assessorat pel Louie i armat amb una pistola que desintegra a la gent i un estrany vestit, Andy s'embarca en una sèrie de venjances d'institut i d'actes superheroicos amb resultats molt dispars que li revelaran que la realitat és molt diferent de com ens la presenten habitualment en els còmics.
El món real no té els llangardaixos dolents que combat Spiderman ni el Doctor Muerte a què s'enfronten els Quatre Fantàstics. Així doncs, distingir entre el bé i el mal, entre qui mereix càstigs i premis, és tasca més complexa.

Entre somnis i cartes, 'flashbacks' i disfresses, el dibuixant nord-americà retrata la malenconiosa paràbola d'un jove amb capacitats extraordinàries que acaba en l'anonimat. El mateix Andy del present, un senyor una mica patètic que passeja el seu gos, introdueix la història de tot el que va poder ser i no va ser en la seva existència.


Clowes és un dels dibuixants més prestigiosos del planeta. Després del seu debut el 1985, l'autor va aconseguir la fama amb 'Eightball', una sèrie de 23 números que va acabar el 2004 i que va incloure gairebé tots els seus treballs més coneguts, de “Com un guant de seda forjat en ferro” a “Ghost World” , “Món fantasmal “, passant per “Mr Wonderful “.enrera

Links / Download
Comprar el còmic
Daniel Clowes: “El Rayo Mortal es el eslabón perdido de mi obra”