Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
La Mesa Nacional de la Bicicleta
Una plataforma que pretén unir les inquietuds del sector dels pedals, usuaris, empresaris, esportistes o urbans, i traslladar-les a la política.
La Mesa Nacional de la Bicicleta va néixer el 4 de gener com a punt de trobada, assessorament i debat així com d'impuls i posada en marxa d'accions concretes davant les administracions, representants polítics i mitjans de comunicació, per al desenvolupament de la bicicleta a Espanya . Tant per al seu ús com a mitjà de transport, com en les vessants esportives i de lleure, proposa millores en la circulació de la bicicleta i actua perquè es generin llocs de treball en aquest sector en desenvolupament malgrat la crisi.
 
Amb la Mesa Nacional de la Bicicleta es busca donar més visibilitat a la bicicleta i afavorir una trobada de diàleg per conèixer les necessitats del sector ciclista en tots els seus aspectes.
 
La Mesa Nacional de la Bicicleta es va reunir amb la DGT que aquest any pretén canviar el Reglament General de Circulació i que inclou entre les novetats un títol específic dedicat a les bicicletes. La Mesa ha realitzat quatre primeres propostes:

_Inversió en infraestructures, en seguretat i en educació, per tal d'aconseguir per al 2015 un 10% de presència de la bici al repartiment modal.
 
_Ciutats 30:
Sumar-se a la iniciativa europea per establir una limitació de velocitat de 30 km / h com una manera econòmica de millorar la seguretat de les persones en les ciutats i per la reduir les emissions de CO2 i estimular l'ús  de mitjans de transports més adequats.

_Bike to work:
Tal com es ve fent en països europeus com Anglaterra i França,  a Espanya s'hauria de començar a moure i promocionar entre organismes i empreses privades els desplaçaments amb bicicleta per a anar a la feina. Són clars els beneficis del Bike to work per les empreses amb desgravacions fiscals i per als usuaris.

_Nombrar Al Sr. / Sra. de la Bici:
Creació de la figura del Sr o Sra de la Bicicleta, responsable dins del Govern d'Espanya de la coordinació dels diversos ministeris de la promoció de la bicicleta, com passa en altres països com a França o Holanda, per a la promoció de la bicicleta en totes les seves facetes i tenint en compte totes les àrees que implica: sanitat, seguretat, mobilitat, educació ...enrera