Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Com volem viure l’esport?
Entenem l’esport com a font de salut, per mantenir l’organisme actiu i esbargir la ment. Reivindiquem l’esforç de superació, el gaudi a l’aire lliure i la possibilitat de compartir-lo amb els altres.

Fomentem l’exploració del territori i la seva gent, l’admiració i el respecte a la natura i el coneixement d’un mateix. Perseguim la convivència en la diversitat de cultures, tradicions, creences, costums; entre persones de diferents edats, sexes, classes socials, capacitats.

 

Per damunt de qualsevol moda, imposició mediàtica o col.lectiva, i pressió social, defensem l’hàbit i la regularitat, i encara més l’optimisme, la il.lusió i la voluntat de sentir-se bé. Rebutgem l’esport entès com a forma de lluïment.

 

Renunciem al foment de la competitivitat com a eina per vèncer, perquè no entenem que hi pugui haver derrota. Per això ens neguem a demanar líders i rècords que omplin de glòria cap col.lectiu, cap poble o cap nació. Perquè així contribuirem a evitar les males pràctiques, la manipulació, la corrupció, la utilització de les persones alienes amb finalitats pròpies, lucratives o allunyades de la realitat esportiva.

 

Creiem, doncs, en l’esport com a instrument per acostar-nos, humanitzar-nos, en favor de la civilització; per fer-nos més iguals, respectuosos i respectats. Per aquesta raó ens comprometem a portar aquests valors arreu, a ser coherents en la denúncia i a reivindicar-ne la universalitat i la transversalitat per damunt de tot.enrera

Links / Download
Caso Lance Armstrong’: El dopaje más sofisticado de la historia. El Pais
Manifiesto. Lance Armstrong. Mentiras de molinillo. Rockdelux