Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Odisea en bicicleta
Ciao Pirla! És el títol del documental protagonitzat pel cantant Òscar D'Aniello, membre de la banda barcelonesa Facto Delafé y Las Flores Azules presentat el passat 6 de març als cinemes Verdi i a la sala Apolo. La cinta de 75 minuts narra el viatge de l’Òscar, un recorregut amb bicicleta de 1369 km en 12 dies, una odissea que va finalitzar el 18 d’octubre de 2012, quan el protagonista de la història va arribar amb les cendres del seu pare fins a Desio, la ciutat natal del progenitor, per tal de llençar-les al llac de Como, tal i com ho desitjava la seva família.
Ciao Pirla! No és només un títol, sinó que és l’homenatge d’aquest artista envers al seu pare, un hola i un adéu afectuós (Pirla és un insult carinyós en Llombard)  reflectit en un somni fet realitat. Durant el camí, el protagonista comparteix alguns trams amb ciclistes professionals com el pentacampeó del món de Mountain Bike, Josep Hermida o Joaquim Purito Rodríguez, guanyador d’una etapa del Tour, amb els quals manté converses sobre l’esport i la vida. El viatge, que passa per diferents ports dels Pirineus y dels Alps, ens mostra imatges de gran qualitat que es complementen amb les cançons, somnis i records del cantant, una mirada poètica i commovedora.

Es tracta doncs d’una extraordinària barreja d’aventura i repte personal: ciclisme (una passió de D'Aniello), i música (al documental som testimonis de la gravació del quart àlbum de la banda, De mí sin tí, que acompanya al DVD i que ha sortit a la venta aquesta setmana). Una gesta fruit d’un objectiu, d’un somni fet realitat gràcies a la perseverança i a l’esforç, a l’il·lusió i la tenacitat mitjançant un instrument que ens permet viatjar gaudint de la natura i del moment, la nostra estimada bicicleta.enrera

Links / Download
En el nombre del padre. Article del diari El País
Video clip de “Mar el poder del mar” del nou àlbum De mí sin tí