Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Lichtenstein: A Retrospective
La Tate de Londres proposa la mostra més ambiciosa dedicada a l’artista des de la seva mort al 1997. Una exposició que va més enllà de les seves icòniques figures de punts.

Les obres més emblemàtiques de Roy Lichtenstein (1923-1997) són àmpliament conegudes, reproduïdes, copiades i, fins i tot, parodiades. No obstant, la veritable diversitat i la complexitat de la seva obra,  no és tant coneguda. Una bona ocasió, si es va a Londres de conèixer de primera mà una de les figures cabdals del Pop Art.

 

L’exposició de la Tate, coorganitzada per l’Art Institute of Chicago, analitza la transició pictòrica de Linchtenstein: des de les primeres creacions, més emocionals i espontànies de la seva joventut, fins a la simulació dels mecanismes industrials que van produir un estil d’art molt diferent i que el van donar a conèixer; trames de punts utilitzades a les impremtes, paleta de colors bàsics en la seva versió més estrident i els traços gruixuts que solen perfilar les clàssiques figures del còmic.

 

El catàleg de la retrospectiva ofereix més de 130 pintures i escultures, així com més de trenta dibuixos i collages, poques vegades o mai vistos abans. Inclou també, fotografies de l'artista i les seves exposicions seminals, i una cronologia completa de la vida i l'obra de Lichtenstein.

 

 

Lichtenstein: A Retrospective

Tate Modern (London)

21 February – 27 May 2013enrera

Links / Download
Tate Modern