Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Auguste Herbin. Retrospectiva
Auguste Herbin (1882-1960) és una de les figures més grans de l'art abstracte i un mestre indiscutible del color. Nadiu del nord de França, va passar la seva joventut a Le Cateau, un petit poble que va veure néixer també a Matisse.

Herbin va ser un dels fundadors de l'abstracció a França. Després de la Primera Guerra Mundial, es va convertir en un dels protagonistes més irrellevants dels dos principals moviments Abstracció-Creació i Noves Realitats.

 

A l'exposició retrospectiva del Museu de Céret podem trobar una amplia i variada representació de l'obra d'Herbin, realitzada majoritàriament amb aquarel·la sobre paper i oli sobre tela i fusta. Treballant, de vegades, sobre les formes dels suports, prou originals per l'època. Es tracta d'una obra plena de color i vida, on de forma majoritària les formes geomètriques i orgàniques es relacionen amb harmonia. A l'exposició també podem trobar una  representació de l'Alfabet plàstic que Hervin va desenvolupar als anys 40, destacant l'interès de l'artista per la recerca educativa en el context de l'art. En aquest sentit, el museu ha aprofitat aquest fet per ubicar un taller per a infants sobre aquesta matèria enmig del recorregut de la mostra.

 

El Musée d'Art Moderne de Céret aplega una important col·lecció permanent d'art modern que val la pena aprofitar de veure si no s'ha fet anteriorment. 

 

Jordi Lafon

 

AUGUSTE HERBIN / RETROSPECTIVA

MUSÉE D'ART MODERNE DE CÉRET

Des del 2 de març al 26 de maig del 2013enrera

Links / Download
Musée d’Art Moderne de Céret