Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Miquel Poblet, el millor ciclista català de la història
Ha mort el que era considerat el millor ciclista català de la història. Va destacar sobretot com a esprínter, amb un total de dues-centes catorze victòries com a professional i va ser el primer i únic ciclista català en vestir el mallot groc de líder del Tour de França.

Miquel Poblet va aconseguir un total de dues-centes catorze victòries com a professional. Les més destacades són dues: Milà-San Remo, la clàssica per excel·lència, 20 etapes del Giro, tres del Tour i tres de la Vuelta, i també algunes proves per etapes, com dues Voltes a Catalunya. L'any 1955 va ser el primer corredor nascut a l'estat espanyol que va portar el mallot groc de líder del Tour i, un any després, també va ser el primer que va guanyar tres etapes de les tres grans proves (Tour, Giro y Vuelta) a la mateixa temporada. Va ser 18 vegades campió d'Espanya en diverses modalitats i va fer una gran part de la seva carrera a Itàlia, on era tot un ídol.

Un cop retirat de l'alta competició, el 1962, Poblet va continuar vinculat sempre al ciclisme català des de diversos àmbits. Va ser president de la Federació Catalana de Ciclisme i va ocupar diversos càrrecs a la Volta a Catalunya.

L'any 2002 se li va concedir la Creu de Sant Jordi i en els últims anys va ser objecte de molts homenatges, el més multitudinari el que se li va fer a Montcada el 2011. El pavelló poliesportiu del Pla del Coll va ser batejat precisament amb el nou de Pavelló Miquel Poblet.enrera

Links / Download
Més informació. Ara
Més informació. La Vanguardia