Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Casc? No, gràcies
Menys imposcions i més seguretat a les vies urbanes!

La Direcció General de Trànsit (DGT) va presentar un esborrany del nou reglament que obligaria als ciclistes a utilitzar el casc en zones urbanes. El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Eduard Freixedes, s’ha mostrat contrari a aquesta imposició ja que creu que el millor és recomanar-ne el seu ús, però mai imposar-lo. Freixedes ha afirmat que "no hi ha cap país europeu que obligui a usar casc en zones urbanes", i ha explicat que el setembre del 2012 ja va mostrar el seu rebuig a aquesta mesura davant de la DGT.

La imposició del casc podria frenar la popularitat de l’ús de la bicicleta como transport urbà a España. I aquest fet podria acabar sent més perillós pel cicliste que no pas el fet ne no portar el casc. Quants més ciclistes hi hagi pels carrers, major serà la seva seguretat.

No es tracta doncs d’estar a favor o en contra de l’ús del casc, sinó del fet d’imposar una normativa que podria fer disminuir el nombre d’usuaris de la bicicleta. És una qüestió de consideració, de respecte entre els vehicles que circulen per la ciutat, i no un problema per no portar el casc. Així doncs, les ciutats espanyoles i catalanes encara tenen molt camí per recórrer per tal d’arribar a ser ciutats sostenibles i respectuoses amb els seus ciutadans i amb el medi ambient.

 

Trobareu més informació als links que us adjuntemenrera

Links / Download
ConBici
El País
El Periódico
La Vanguardia