Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
El Castell de Milany o el país que volem
Estan realment protegits els espais protegits?

Vàrem sortir de Llaers en un matí de primavera esplendorós. Les pluges abundants dels darrers dies s’havien convertit en neu a les parts més altes, el verd era intens als prats plens de flors, el faig ja era ramat –el roure tot just apuntava- i l’aigua brollava arreu. Un dia per divisar les muntanyes i planes més allunyades i per observar la natura al detall en el seu moment àlgid. I per admirar com era la vida a muntanya en un passat no gaire llunyà: les cases gairebé de pessebre, i les baumes habitades antigament, com la del Teixidor, amb el seu salt d’aigua gairebé perenne.

 

Una excursió de les que no s’obliden i que trobareu a Rutabike juntament amb d’altres de la mateixa zona. Però vet aquí que a les parts més altes de la serra hi passen rutes recomanades per a cotxes tot terreny, d’aquells que es prenen el territori com la seva joguina i que fan aquí allò que en altres països no els deixen fer. Algunes pistes, habitualment enfangades per les pluges constants i pel tipus de terra, es troben impracticables, amb reguerots que superen el metre de profunditat i on s’hi podria nedar una bona estona. I la causa no és altre que la dèria de passar-hi amb 4x4 dotats de les màximes prestacions.

 

Per accedir al castell o passejar per la zona a peu o en bicicleta cal apartar-se del camí i improvisar el recorregut com es pugui, enmig de roques, boixos i ramats. És això el que ens trobarem a Suïssa, el Tirol o simplement a l’altre costat dels Pirineus? Rutabike tenim clar que aquest no és el model de país que volem ni el turisme que hem de fomentar.enrera