Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Eliminar trampes per als ciclistes de les vies verdes
El Club Cicloturista Móra la Nova ha fet una petició adreçada als Consells Comarcals Terra Alta i Baix Ebre motivada per la perillositat dels pilons, situats al centre de la via, que pretenen evitar el trànsit motoritzat. Un d’aquets pilons va provocar un greu accident a un dels companys del club.

Aquesta és la petició que trobareu al web que us indiquem al final del text per si us sembla convenient signar-la:

 

“ Consells Comarcals Terra Alta i Baix Ebre: Eliminar trampes per als ciclistes de les vies verde"

El passat 20 d'abril, un company del Club Cicloturista de Móra la Nova va tenir un fort accident quan tranquil·lament estava circulant per la via verda des d'Alcanyís a Xerta al topar amb la base d'un piló situat enmig de la via verda. A conseqüència de l’impacta de la caiguda va haver de ser operat d'urgència arran d'una greu hemorràgia interna i se li va tenir d'extirpar la melsa.

Li va passar a ell, però li hauria pogut passar a qualsevol que ens agrada gaudir del lleure amb la bicicleta... i sobretot també a les desenes de turistes i famílies amb nens i nens petits (menys experimentats amb la bicicleta) que visiten les nostres terres i volen gaudir tranquil·lament d'aquesta ruta ciclista tant espectacular, on poden gaudir dels nostres paisatges, fent turisme actiu, sense patir pels cotxes i aparentment sense perill.

No penseu que és un fet aïllat i degut a la mala sort d'un trist accident, ja que arran del comentari que varem fer d'aquest fet han sorgit diverses persones amb accidents similars, trencades de clavícula, cops forts, etc. i sempre un trist final d'una jornada que s'esperava que fos festiva i de gaudi.

Últimament estem veient com les vies verdes i altres itineraris per a bicicletes s'estan omplint de pilons i altres obstacles per impedir el pas de vehicles a motor. Però també veiem dia rere dia que és molt pitjor el remei que la solució. Veiem que, enlloc de ser una mesura que hauria de donar seguretat als ciclistes, l'únic que genera són cops, caigudes i accidents molt greus.

Això és inadmissible i cal posar-hi solució.

Aquests pilons no asseguren que no hi circulin vehicles a motor (les motos poden passar-hi igualment) i alhora són una autèntica trampa per als ciclistes, ja que molts són desmuntables i es troben a mig posar, en mal estat, mal col·locats i sense senyalitzar, just enmig de la zona de pas.

En aquest sentit, entenem que seria molt més efectiva una senyalització clara prohibint el pas de vehicles a motor que estigués ubicada fora de la zona de circulació. Limitaria el pas per a qualsevol vehicle a motor, amb un manteniment mínim i sense generar cap perill per la circulació. Fent un símil amb la situació actual, algú s'imagina una autopista amb pilons a la vorada d'emergència perquè no hi circulin ciclomotors?

Limitar l’accés motoritzat a les vies verdes sense provocar accidents és possible. Per tant, fem una crida als responsables d’aquestes vies i demanem la retirada immediata dels pilons i altres obstacles de les Vies Verdes de les Terres de l'Ebre el més aviat possible pel enorme perill que comporten.

“Esperem no haver de lamentar més víctimes a les vies verdes i aconseguir que un dels grans atractius de les nostres comarques no siguin un malson continu pels ciclistes”enrera

Links / Download
Signar petició