Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Rutes per la Serra de Catllaràs
Es tracta d'una zona pirinenca que pertany a la província de Barcelona que es troba entre les poblacions de Guardiola de Berguedà i Ripoll al Prepirineu Català, de gran bellesa i riquesa natural, on es poden veure els cims de la Serra de Falgars, Fullers, Sobrepuny, Picamins, la Creu del Roser, la serra de Faig-Branca i la Morera.

Els llocs més importants que es poden visitar són el Monestir de Santa Maria de Lillet, l'Església de Sant Miquel, la Creu del Castell de la Vila, el Xalet del Catllaràs, el Mirador de la Roca de la Lluna, el Joc de Pilota, la Roca de la Moreneta, el Prat Gespador i el Roc del Catllaràs.

 

La protecció de la zona i la dificultat d'accés fa que sigui un hàbitat ideal pel desenvolupament de la vida natural en estat salvatge, tant és així, que a la tardor en l'època de la brama es poden sentir a kilòmetres de distància els cèrvols que reclamen l'atenció de les femelles.

 

Durant la primera meitat del segle XX s'explotaren mines de carbó a la serra del Catllaràs. El carbó era transportat mitjançant telefèric fins a l’estació de La Pobla de Lillet, coneguda també com l’empalme, on era transferit al tren del ciment. Aquest carrilet transportava el carbó cap a la Fàbrica de Ciment Asland de Castellar de n'Hug, on era usat com a combustible.

 

Aquesta serra va ser declarada l'any 1992 Espai d'Interès Natural, essent inclosa per aquest motiu i atesos els seus grans valors ecològics, dins del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de Catalunya.enrera

Links / Download
BER 009_Vilada
BER 021_La Pobla de Lillet
BER 022_Vilada
BER 023_Sant Julià de Cerdanyola
BER 025_Sant Julià de Cerdanyola
BER 026_Sant Jaume de Frontanyà
BER 040_Guardiola del Berguedà
BER 041_San Julià de Cerdanyola