Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Transcantàbrica
L’agost de 2010 vam decidir de fer la Transcantàbrica, una travessa de 600 km de pistes forestals, camins rurals, de muntanya i trialeras que recorren la geografia més agresta i salvatge de la naturalesa peninsular. Juanjo Alonso és l’autor d’una guia publicada el maig de 2009 per Desnivel Ediciones“ Transcantábrica en BTT. La travesía de la cordillera en 10 etapas” que rutabike va utilitzar com a referència per poder dibuixar una travessa de 12 dies.
La travessa de la cordillera Cantàbrica en bicicleta de muntanya no és només una aventura esportiva sinó que, principalment, és un viatge per paisatges extraordinaris, pobles que conserven l’essència de vells estils de vida i un repte per a qualsevol amant de la bicicleta i de la muntanya. Això sí, cal estar preparat física i mentalement, ja que algunes etapes són molt exigents i, tot i la bellesa del paisatge, la força física ens pot defallir.

El nostre punt de sortida va ser Piedrafita do Cebreiro, a la provincia de Lugo i que pertany a la comarca dels Ancares Lucenses. Aquest municipi d’aproxiamdament 1.500 habitants, és també un punt de trobada pels pelegrins i aventurers que decideixen fer el Camino de Santiago. Vàrem travessar per Astúries, León fins arribar a Cantàbria, a la ciutat de Reinosa, punt final de la nostra travessa.

Fer la cordillera transcantàbrica en bicicleta i les alforges, sense cap mena d’assistència, és una experiència on es barregen multitud de sentiments i de sensacions; des de la impotència provocada pel cansament i per la duresa d’algunes etapes, passant a vegades pel desànim, fins a l’alegria i la satisfacció d’haver aconseguit una fita que sense l’esforç i la perseverança hauria estat molt més difícil; un viatge que, sense cap mena de dubte, va ser màgic, no només pels paisatges que la naturalesa ens brindava, sinó també per haver-ho fet amb la millor de les companyies.

Lídia Falomí


enrera

Links / Download
Transcantábrica en BTT.
Fotos Travessa