Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Bulgària Summer Tour 2013. De Sofia al Mar Negre
Com cada estiu des de fa més de tretze anys, hem organitzat una travessa per Europa per als socis més apassionats per l’experiència de viatjar amb bicicleta. Aquest any hem aterrat a Bulgària per travessar-la des de Sofia, la capital, fins al Mar Negre resseguint l’Stara Planina, part central de la serralada dels Balcans i espina dorsal del país que separa la vall del Danubi al nord, riu que marca la frontera amb Romania, i la plana de Tràcia al sud, frontera natural compartida amb Grècia i Turquia.

Bulgària ha estat un dels països que més problemes econòmics ha tingut en el moment de deslligar la seva economia de l'antiga URSS l'any 1989. Un país de profundes desigualtats socials on conviu una majoria de població eslava, amb una minoria turca i gitana. Aquesta darrera, la més desafavorida de la societat búlgara, està condemnada a viure reclosa en guetos, sense escolarització i amb importants xifres d’atur i precarietat, i el més preocupant, amb poca voluntat política per resoldre aquest problema d’integració.

 

Alhora, el viatge per Bulgària també permet constatar l’important problema de despoblació que pateixen actualment els pobles de muntanya que literalment moren en una lenta agonia i que contrasten profundament amb les ciutats o els falsos paradisos d’estiueig de la costa de la mar Negre.

 

Per altra banda, la travessa pels Balcans Centrals ofereix al viatger agradables sorpreses, des de fascinats i bonics poblets de muntanya que encara conserven l’arquitectura tradicional, l’art popular i les seves esglésies plenes d’icones i frescos als impressionants paisatges de roca i boscos esplendorosos del paradís del Parc Nacional del mateix nom.

 

Una experiència per viure a ritme de pedal. En cas d’estar interessat en aquesta travessa, pendent de publicar, contacta amb nosaltres i et farem arribar els tracks i la informació suplementària per fer-la.



enrera