Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Vacances en Bici. Sensació de llibertat
Us imagineu arribar a Viena a través d’una illa enmig del Danubi, on milers de ciutadans surten a l’estiu a passejar, córrer, patinar o pedalar, i resseguir després la ciutat, amb els seus palaus, la catedral, l’òpera... pels incomptables carrils bici que ofereixen les seves avingudes?

Aquesta és una de les moltes possibilitats que tenim a l’estiu i bona part de l’any si volem fer vacances en bicicleta. Perquè de combinacions n’hi ha tantes com vulgueu. Si us agraden els camins, les pistes de muntanya i viatjar en BTT, a rutabike trobareu travesses ben interessants, amb el denominador comú de la natura, el paisatge i l’esport, ja sigui per Escòcia, el Tirol o França, per dir-ne algunes: trieu i remeneu. I si us agrada el turisme més de passeig, en família, en grup d’amics i sense límit d’edats, tampoc no us ho acabareu.

 

Europa és plena de vies verdes que la travessen, i d’ofertes amotllables  al vostre gust. Un exemple, el Danubi, del qual parlàvem; escolliu-ne un tram, a Baviera, a Àustria, a Hongria, i comproveu com és de fàcil tenir a bon preu unes vacances a mida: que us esperin al lloc d’inici amb unes bicis llogades que deixareu al final de la travessa, uns allotjaments a la distància i de la categoria que desitgeu, rurals o als pobles i ciutats, amb el trasllat de l’equipatge d’un a l’altre inclòs... perquè tot està en xarxa i amb assegurances. Però mireu també pels Països Baixos, Dinamarca, el Loira, Irlanda, amb desnivell o ben pla, amb tirades llargues o curtes, en grup, en parella o en solitari, fet per a vosaltres i fàcil de contractar des de qualsevol agència de viatges.  Proveu-ho! Vacances diferents, sense embussos i aglomeracions, en llibertat.      

 

Lluís Llord

 enrera