Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Rutabike, una manera d’entendre el viatge
Hi ha moltes maneres de viatjar. Traslladar-se d’un lloc a un altre pot ser una tasca ben fatigosa o una experiència ben divertida i reconfortant. Tot depèn de com es faci el trajecte.

Viatjar no és fer turisme. Són dues coses ben diferents. El viatge implica experimentació, aventura, gaudir de l’inesperat i aprendre de tot allò nou que ens resulta diferent i extrany.


Hi ha poques maneres de viatjar que permetin una integració amb l’entorn tan intensa com ho és el viatge amb una bicicleta de muntanya. Bé, tan sols l’excursió a peu pot arribar a superar aquesta manera de conèixer món. Tot i així, la bicicleta permet avançar més ràpidament i fer trajectes més llargs a un ritme a la mida de l’esforç de cadascú.


Viatjar amb bicicleta és, doncs, una forma de viure la natura esportivament, tot gaudint del paisatge i la companyia. Una manera de fer el camí al compàs del pedal.

A Rutabike ja fa temps que «fer bicicleta» és, també, una manera de viatjar.Hem creuat els Pirineus, d’Est a Oest; hem creuat Escòcia, de Sud a Nord; hem atravessat Bulgària, des de Sofia fins al Mar Negre; hem voltat pels Càrpats, a Rumania; i tenim unes 500 rutes per tot Catalunya que oferim, des del nostre web, a tots aquells que vulguin compartir els nostres itineraris.


Rutabike és una associació cultural que entén el viatge en bicicleta com una experiència vital. Una manera de conèixer l’entorn i de disfrutar-lo plenament. És aquesta una manera de fer camí i de disfrutar la bicicleta.

 

 

Andreu Baliusenrera