Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
El Japó i les bicicletes
Konnichi wa !
Tokio, Kyoto,... ciutats plenes de bicicletes ! Sobretot a les grans ciutats, però també en el medi rural, el mitjà de transport més popular són les bicis.

No hi ha precisament carrils bici pels milions que n’hi ha, sinó que normalment van per la vorera. Hi ha una convivència total entre els vianants i els ciclistes, i enlloc vàrem veure cap incident.

 

Per tal de que això funcioni, hi ha aparcaments molt grans ( tant lliures com de pagament ), fins i tot amb algunes estructures metàl·liques que serveixen per aparcar les bicis amb 2 nivells. Pots veure bicicletes aparcades a pertot arreu, milers i milers, i de tot tipus; noves, rovellades, amb canvi o sense... però totes normalment amb el seient força baix per la comoditat de posar el peu a terra als semàfors o en qualsevol moment que hagin de parar, i també mares amb un fill al davant i l’altre al darrera i amb la compra del súper...  Ah ! i precisament no és que vagin a poc a poc pel mig de la gent.

 

Hi ha grans aparcaments a les estacions de tren, ja que de cotxes pràcticament no en circulen ( a les grans ciutats per tenir accés a un cotxe has de justificar que tens una plaça d’aparcament ).

 

És un país on hi ha una gran xarxa de transport públic, sobretot ferroviària, que funciona a la perfecció i amb una puntualitat millor que la britànica !

Podríem explicar moltes més coses, però realment recomanem poder-ho viure amb primera persona.

 

Sayonara

 

                                                                                                

Elena i Jaumeenrera