Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Marges i Fronteres
Rutabike com a entitat relacionada amb l'activitat ciclista i el territori ha participat en el disseny de la ruta pel projecte artístic “Marges i Fronteres” de Jordi Lafon.

Rutabike com a entitat relacionada amb l'activitat ciclista i el territori ha participat en el disseny de la ruta pel projecte artístic “Marges i Fronteres” de Jordi Lafon.

El projecte Marges i Fronteres s’ha desenvolupat en el marc d’INGRÀVID, Festival de Cultura Contemporània de l’Empordà. Prenent com a referència el fet de caminar com a pràctica estètica, es va proposar dues excursions simultànies, entre Figueres i Perpinyà els dies 5 i 6 d’octubre de 2013. Els caminants anaven uns a l'encontre dels altres per trobar-se a la carena del Puig Neulós com a nexe d’unió entre Llenguadoc-Rosselló i l'Alt Empordà. Amb aquest acte, es volia explorar els espais interludis entre la dues ciutats i descartar els límits com a una línia divisòria, per a considerar-la com a un espai més ampli, capaç de generar oportunitats entre les persones i el territori. Aquest projecte comença a les dues ciutats, però es prolonga a l’espai natural, expandint la idea d’intervenció a l’espai públic urbà per explorar espais interludis tot recreant situacions i rituals, com per exemple, el soterrament de 48 bols de fang realitzats per infants de Figueres i Perpinyà.

Es va marcar un traçat sobre Google Earth entre les ciutats de Figueres i Perpinyà, passant els Pirineus pel Puig Neulós, de manera que les distàncies i la dificultat del recorregut fos el més similar possible. El dia 21 de juliol de 2013, una colla d'associades i associats rutabikers van fer el recorregut de 90 km. en BTT.

El traçat s'iniciava a Perpinyà a les vuit del matí i passava per Vilanova de la Raó, Montescot i a prop d’Ortaffa. Travessava el riu Tech i arribava, abans de pujar al Puig Neulós, a Roca d'Albera. El grup va dinar al Coll de L'Ouillat i va continuar la ruta fins al poble de l'altra banda de la Muntanya, Cantallops. Seguint, van passar per Capmany i Pont de Molins. Van travessar poc després el riu de la Muga i, finalment,  a les 8 del vespre van arribar a Figueres.

Aquesta ruta va servir per detectar problemes en el recorregut i corregir-los, així com també, legitimar una reunió amb el centres excursionistes de Figures i Perpinyà per negociar el traçat per fer-lo caminant, tot escoltant les esmenes que ells podien afegir com a coneixedors dels territori.

escoltant les esmenes que ells podien afegir com a coneixedors dels territori.

 enrera

Links / Download
Més info
Travessa en BTT des de Prepignan a Figueres
Album fotos