Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Acondicionar una Btwin 7 per convertir-la en bicicleta de càrrega (i anunci).
L'ús d'una cistella de fruita com a receptacle de càrrega en bicicletes és força estès, és pràctic, és barat, però hi ha moments en què les necessitats d'ús creixen i ja no és suficient. A més més, posseir una bicicleta xula, és un plaer. D'aquí va començar la idea.

 

La Btwin7 de Decathlon és una bicicleta resistent i amb un disseny atractiu. El propòsit va ser respectar la seva idiosincràsia de bicicleta moderna, però ressaltar la idea de treball fet a mà .Es va fer un estudi de color, i després el disseny de la caixa de transport, per a ella , es va optar per fusta com a material càlid i amable. El resultat es pot veure al pdf adjunt.

 

 

 

Tecnicismes :

 

Una cosa destacable és l'augment de pes :

 

- Pintura acrílica de dos components , 600gr en total.
- Pota de cabra " heavy duty " , 800gr .
- Rodes de 50-622 ( abans 44-622 ) , 300gr mes .
- Mànecs del manubri, 100gr .
- Caixa de transport  2400gr .

 

Total d'augment de pes: 4200gr, 4 kg que es noten quan pedaleges.L'augment de diàmetre de les rodes fa que hi hagi més superfície de fregament, per tant, és més pesat el rodar, però al mateix temps és més esmorteït, mes suau  i aquesta mesura de roda suporta millor el pes.


Finalment, sobre la caixa de transport, la idea es va basar en equilibrar el pes com ho fan les alforges, una a cada costat. Les mesures es van definir segons dos maletins d'eines de muntatge, de manera que cadascun d'ells tingués el seu espai a mida. I ja posats en tot aquest treball, doncs que la caixa serveixi també com anunci, així que es va retolar a mà amb pintura blanca fluorescent, que a la nit quan els fars l’il.luminen, ressalta bastant.enrera

Links / Download
A 45º. Taller de marcos
Fotos del procés