Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Pedalar al Velòdrom d’Horta, una gran experiència
Des de Rutabike Associació varem organitzar una visita al velodrom d’Horta per tastar de primera mà les sensacions que es poden viure ciclant amb una fixie sobre un entarimat de fusta amb trams amb pendents de 45º.

La primera vegada que se’ns va oferir la possibilitat de pedalar al velòdrom va ser a través del Club Piratas de la mà de Juanjo Mendez, ciclista paralímpic campió del món i del seu entrenador, Bernat Moreno, que varem conèixen en el marc del Bicycle Film Festival  2012 a Madrid on presentaven el documental Imparables.

 

A través d’ells vam contactar amb Pista Bcn, un club ciclista allunyat del clàssic club tradicional i que pretén ensenyar el món de les dues rodes des del punt de vista de la pedagogía del ciclimes partint de la base de la competició.  El president del club, Jaume Mas, seleccionador olímpic i persona altruïsta i amb una clara vocació pedagògica per fomentar la seva passió per les dues rodes, ens va gestionar la visita al Velòdrom a un petit grup de rutabikers, interessats en gaudir de les noves sensacions que suposava pedalar per un terreny totalment diferent amb una bicicleta de tracció fixa, una modalitat nova per a tots els que integràvem el grup.  

 

El club va posar al nostre abast bicicletes i tot el que ens va fer falta per poder rodar amb seguretat a la pista del Velòdrom. La metodologia d’iniciació és molt pràctica i segura. Lentament et vas aclimatant al nou sistema de pedalar agafant confiança i respecte al mateix temps. El clímax ve quan un cop adquirit el nivell bàsic voltes lliurement per la pista. La inercia de pedalar contínuament amb pinyó fixe i sense frens t’enganxa fàcilment i la perspectiva que est té des de la part alta de la rampa inclinada és diferent al que mai hagis viscut.

 

La experiència va ser formidable i a la majoria se’ns fer curta i amb ganes de tornar a provar-ho. Sense cap mena de dubte, pedalar en un velòdrom té quelcom d’addictiu i el treball de Pista Bcn obrint aquest espai a la ciutadania de ben segur que ajudarà a fomentar la passió per la bicicleta com a transport sostenible a tots aquells que s’acostin a provar-ho.

 

Salut i pedalenrera

Links / Download
Pista Bcn
Piratas Team
Album fotos 1
Album fotos 2
Album fotos 3
Album fotos 4