Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Reinventant un clàssic. De la Kronan a la Spiran
Durant molts anys les bicicletes Kronan han estat molt apreciades pels suecs pel seu disseny simple, robust i intel•ligent. Dissenyada a partir de les bicicletes militars tradicionals, la seves característiques, robustesa i pes, ideal per terrenys campestres la fan poc factible en un entorn urbà.

Aquest és el motiu pel qual l’agència sueca de disseny industrial People People ha dissenyat la Spiran, una bicicleta inspirada en el model de Kronan, prenent de referència la seva solidesa i la capacitat de transportar coses.

People People ha creat un marc fort i alhora lleuger amb pneumàtics de carreres per optimitzar l’agilitat i velocitat requerides en un entorn urbà. Per altra banda, la cistella davantera utilitzada pel transport es transforma en un cadena integrada que bloqueja la roda davantera. Han conservat de l’original, el compartiment de la bomba de la bicicleta, totalment integrat en l’estructura.

Prenent com a referència les preferències dels missatgers en bicicleta, amants de les fixies per la seva actitud eficient en entorns urbans, han decidit eliminar engranatges utilitzant una sola velocitat encadenada per una corretja de fibra de carboni que fa que la transmissió de la Spiran no necessiti manteniment ni lubricació.

Un viatge urbà net, suau i silenciós  amb un bicicleta minimalista, senzilla i robusta creada per gent compromesa amb la mobilitat sostenible.enrera

Links / Download
Peoplepeople