Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Popular al cim de Sant Miquel de Solterra o de les Formigues
Primera sortida popular del 2014, altament recomanable, imprescindible, fàcil i espectacular, adreçada tant als bikers coms als caminants amb un centre d’interès comú: el cim de Sant Miquel de Solterra o de les Formigues, el cim més alt de les Guilleries, coronat per una antiga fortificació, ara en runes, des d’on es gaudeix de magnífiques panoràmiques que abarquen des del mar als Pirineus. Un mirador d’excepció amb un mínim esforç.

Més d’una vintena de rutabikers, entre ciclistes i passejants, van gaudir d’un magnífic dia d’hivern, assoleiat, de cels clars i  lìmpids que ens van permetre gaudir d’unes excel·lents panoràmiques, tant del massís de les Guilleries com de les serralades properes i per damunt de tot, la companyia dels amics.

Al cim de Sant Miquel de les Formigues s'arriba per una pista que travessa extensos boscos de castanyers, còmode per al caminant, fins a una font on neix un sender d'1 Km que porta fins al cim per una bonica fageda. Una ruta imprescindible, fàcil i espectacular. 

Ruta en BTT

 

8 Km / 2 h / 250 m de desnivell acumulat.

 

La ruta parteix des de Sant Hilari Sacalm per una bona pista, ampla i fresada, que marxa en direcció a Santa Coloma de Farners per la carena. Aproximadament al quilòmetre 6, al punt conegut com la Font de l'Abeurador, comença l'itinerari que puja al cim i des d’on van sortir els que feien la ruta a peu. Ens queden 3 km de pista ciclable, amb algun tram cap al final una mica costerut. Vàrem deixar les bicis on comença el sender per pujar al cim. Cal doncs que porteu candau per lligar-les.  La tornada es fa pel mateix camí.

Ruta a Peu8 Km / 2 h / 250 m de desnivell acumulat.

Al cim de Sant Miquel de les Formigues s'arriba per una pista que surt de la Font de l’Abeurador travessa extensos boscos de castanyers fins a un sender que s’endinsa en una bonica fageda i en un quilòmetre aproximadaments ens porta fins al cim.  nts ens porta fins al cim.  

enrera