Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
La Gran Guerra. Joe Sacco
La Gran Guerra és una il·lustració de 7,3 metres de llarg que narra els fets esdevinguts durant les 24 hores del primer dia de la batalla de Somme des del punt de vista de l'exèrcit britànic.

La Batalla de Somme, una de les majors batalles de la història i, possiblement la que va donar origen a la guerra moderna, va ser una de les més terribles de les lliurades durant la Primera Guerra Mundial amb més d'un milió de baixes entre els dos bàndols. Va començar l'1 de juliol de 1916 i aquest va ser un dia especialment sagnant per al bàndol britànic, que va arribar a les 19.249 baixes.

La il·lustració va acompanyada d'un text de l'historiador Adam Hochschild i d'una llegenda que serveix per interpretar alguns dels moments viscuts aquell dia, des de que es fa de dia al Chateau de Beaurepaire, el quarter general Douglas Haig durant la batalla, fins que torna a fer-se de dia al costat del bàndol alemany percebent fins a quin punt podia ser mortífera la "guerra moderna".

Sacco ens narra, amb el seu habitual luxe de detalls, el desenvolupament de la batalla, des de l'alba, amb els preparatius, fins al capvespre, amb el recompte de cadàvers. Un llibre que és gairebé com estar veient una pel·lícula perquè aquesta espectacular il·lustració mostra el desenvolupament de la jornada, sense paraules.enrera

Links / Download
+ Info. Entrecomics