Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
El casc finalment no serà obligatori, però no per a tothom.
La nova Llei de Trànsit de la DGT és ja una realitat des del 9 de maig. La normativa afecta en alguns punts als ciclistes urbans y entre ells el que fa referència a la imposició del casc, uns dels temes que va generar un profund debat l’últim any entre la comunitat ciclista, representada per la Mesa Nacional de la Bicicleta i la “Dirección General de Tràfico”.

La part de la llei que afecta als ciclistes es pot resumir en els següents punts:

 

Casc Obligatori per als menors de 16 anys. Els més grans de 16 anys només estaran obligats a portar-lo en vies interurbanes, on ja era obligatori. Encara que el text del BOE deixa la porta oberta a una obligació generalitzada, la directora Maria Seguí s’ha compromès a no modificar ni a canviar aquest punt en la posterior el.laboració del reglament.

 

Avançaments. L’antiga normativa obligava a deixar un espai de 1,5 metres a l’hora d’avançar un ciclista en qualsevol tipus de via. La llei actual millora aquesta norma ja que per avançar el vehicle podrà envair el carril contrari com en qualsevol avançament.  De cap de les maneres podrà avançar al ciclista si el posa en perill o si les condicions de la via no ho permeten.

 

Immovilització. Els agents només podran immobilitzar una bicicleta si aquesta està abandonada o si està lligada, dificulta la circulació de vehicles o persones o fa malbé el mobiliari urbà. Els agents podran amonestar als menors de 16 anys que circulin sense casc o als adults que ho facin en vies on és obligatori, però en cap cas se’ls podrà retirar la bici.

 

Drogues. S’estén la normativa actual als conductors de qualsevol tipus de vehicle la qual cosa afecta als ciclistes.

 

Velocitat. Els ciclistes podran circular per sota de la velocitat mínima establerta, fixada en el 50% del límit màxim de la via.

 

No passar, contaminació. Si el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient decideix que les condicions ambientals per contaminació no són òptimes en una ciutat o en una altra zona, Trànsit pot restringir la circulació de determinats vehicles a motor.

 

Fuente de la Información: I Love Bicis.

Il.lustració: Txelografiaenrera

Links / Download
+ info: I Love Bicis.
www.txelografia.com