Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Popular: Riera de Balà i Cingle del Grau
Ruta popular espectacular amb impressionants vistes de les cingleres que voregen el Pantà de Sau, el Pre-pirineu i la Plana de Vic. La ruta ressegueix tota la carena del Puig de la Guardiola i cau en picat cap al Cingle del Grau ciclant per una impressionant pista aèrea que ens permet gaudir plenament del pantà i les escarpades cingleres. Per quedar bocabadat!

Des del bonic poble de Cantonigròs, al cor del Cabrerès, durant un dia assolellat i clar degut a les fortes pluges caigudes el dia anterior, el diumenge dia 15 de Juny vàrem fer una ruta popular amb els amics habituals.  La ruta, amb molts trams de baixada que ens permeten gaudir d’un paisatge de relleus singulars i espectaculars, no presenta cap dificultat tècnica i el tram de pujada per tornar a Cantonigròs es fa còmodament per una pista rural cimentada.

 

Recomanem encoratjadament el menú de Ca la Laia per gaudir d’un dia magnífic. Si voleu fer una ullada a les fotos, baixeu-vos el pdf, i si esteu interessats en el track el podreu trovar a Wikiloc mentre no l’editem a rutabike. 

 

Descripció

 

La ruta deixa el poble per un petit carreró on s’inicia el camí de la Font dels Enamorats, un corriol emboscat que ressegueix el torrent de Balà. A la font continuem per la pista que puja al bonic Pla d’Ardura des d’on gaudim de bones vistes del Pla d’Aiats i la Serra de Cabrera. Marxem seguint la pista de Tavertet, deixant a l’esquerra la que marxa cap a l’ermita de Sant Corneli.

 

Mes endavant, a la Creu de Managès, deixem la pista principal que baixa a Tavertat continuant sempre per la part alta fins que la pista cau al bonic pla, on s’emplaçá el mas del Sunyer de Dalt, tencat a llevant per imponents cingleres des d’on tenim una bona panoràmica del nucli de Tavertet i la península del Pla del Castell. Continuem fins al Collsapalomera i en un ràpid descens, en plantem a la carretera de Tavertet que seguim en direcció a l’Esquirol, sempre en franca baixada.

 

Just quan la carretera comença a pujar, passat el mas de la Corbera, sota de les roques del mateix nom, ens desviem per una pista a l’esquerra que ens porta fins al mas El Noguer. Inciem aquí un espectacular i aeri trajecte perfilant el Cingle del Grau. Les vistes de la profunda vall de la Riera de Balà, quan aquesta desemboca al Pantà de Sau i les cingleres que l’encerclen son realment impressionants i val la pena aturar-se per contemplar pausadament aquest espectacle orogràfic.

 

Voltem el Puig de Santa Cília (l’ermita queda fora de la ruta a pocs metres), deixem a la dreta l’entrada al mas la Serment i continuem baixant seguint enganxats al relleu que dibuixa el pantà quan aquest s’endinsa al conegut meandre de Sant Pere de Casserres. Pràcticament arribem al mateix pantà però, abans d’arribar-hi, la ruta continua per la pista de la dreta i, un centenar de metres enllà, per la pista que puja per la vall del Torrent de Villaret, de fort pendent però afortunadament amb parts cimentades que faciliten la ciclabilitat.

 

A la part alta trobem la pista del mas d’el Villaret, cimentada, que ens porta còmodament a Cantonigròs passant pel bonic llogaret de Sant Bartomeu Sesgorgues.

 

Juny de 2014

 

CENTRES DE INTERÈS

Morro de l’Abella. Santa Cília. Sant Bartomeu Sesgorgues

 

 

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS

Ca l’Ignasi / Ca la Laia. www.calignasi.net/

Hostal de Muntanya Cabrerès. www.cabrereshostal.com/enrera

Links / Download
Fotos