Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Caminar amb el Pare. Jordi Lafon
Rutabike Assoc. ha col.laborat de nou amb Jordi Lafon traçant la ruta entre Vic i Barcelona que l'artista vigatà ha realitzat amb el seu pare convertint el fet de caminar en una experiència estètica.

La proposta va ser anar caminant de Vic a Barcelona en companyia del meu pare, en Teo Lafon, del 4 al 7 de juny. Seguint una sèrie de senders i camins a l’oest de la carretera nacional C17 vàrem fer un recorregut de 137 Km en 3,5 dies. Vam dormir al ras dues nits i la tercera en un hostal de Cerdanyola.

www.facebook.com/jordilafon

Aquest viatge a peu que es situa en la tradició del fet de caminar com a pràctica estètica, és pres com a un repte estimulant i d’aprenentatge mutu entre dues generacions projectades en la relació entre un pare i un fill. En aquest sentit, es busca una col·laboració i complicitat vinguda dels interessos comuns per compartir una experiència, com pot ser caminar, capaç de transformar-nos física i mentalment, que pugui dissipar distàncies entre la pràctica artística contemporània i la seva assimilació, entre la transversalitat dels nostres actes i els seus significats, per comprendre’ns i gaudir millor d’estar junts.

En el marc d'aquesta acció s’han unit quatre punts de manera simbòlica. Els dos primers són entre el lloc on visc i el lloc on vaig néixer; el carrer de la Riera, 20 de Vic i El Clínic de Barcelona, situat al carrer de Villarroel, 170. Els altres dos punts han estat entre ACVic i Arts Santa Mònica en qualitat de membres de la Xarxa de Centres i Espais Visuals de Catalunya. Amb aquest acte es vol engegar una proposta, a mig termini, que uneixi amb el fet de caminar tots els centres de la Xarxa. Per constatar el primer vincle vàrem portar una carta d’ACvic firmada pel seu director, Ramon Parramon per a la directora d’Arts Santa Mònica, Conxita Oliver.

Per dissenyar el camí del recorregut vàrem comptar amb l’ajuda de rutabike.com, des d’on s’ha traçat tots els traks. Alhora ens ha permès editar un atles de mapes per reconèixer el context geogràfic de l’entorn del camí, complementat amb els perfils del desnivell.

Jordi Lafonenrera

Links / Download
Web Lafon_Rierola