Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
La Prehistòrica
La Prehistòrica és una pedalada popular amb bicicleta de muntanya que cada any se celebra a la Roca del Vallès i que organitza el club ciclista La Roca en Bike. Enguany és el dia 23 de novembre i ja va per la seva 16ª edició.

La Prehistòrica està plenament consolidada al calendari Btt com una de les pedalades més atractives i amb més participants de Catalunya. Segons els organitzadors no es tracta d’una cursa competitiva, tot i que es fa control de temps perquè cada participant pugui conèixer la durada del seu esforç.

 

“Creiem que el que defineix la Prehistòrica i li dona un plus de qualitat és el seu circuit; cada any dissenyem un nou circuit, recuperant camins oblidats i travessant-ne d’altres molt coneguts com “la baixada de la prehistòrica”. Precisament el nom de Prehistòrica ve dels monuments megalítics que hi ha a La Roca del Vallès a prop dels quals passa la cursa. El circuit discorre en un 80 % per corriols, trialeres, pistes estretes i poc transitades, pujades assequibles i baixades tècniques, moltes d’elles al Parc de la Serralada del Litoral”. La Prehistòrica ha fet d’aquesta zona un autèntic paradís pels practicants de la bicicleta de muntanya.

 

El circuit és apte pels experts en bicicleta de muntanya, per aquells als que els agrada gaudir de les baixades tècniques i també pels que s’inicien en aquest esport ja que hi ha la possibilitat de fer un circuit més curt i sense complicacions: “Sabem que molts afeccionats s’han enganxat a la btt fent la Prehistòrica, així ens ho expliquen quan per primera vegada es decideixen a participar en una pedalada d’aquestes característiques, però també participen molts corredors experts que any rere any són fidels a la pedalada esperant quines noves sorpreses depararà el nostre circuit.”

 

Els organitzadors de la Prehistòrica cuiden sobretot els dissenys del circuit sent molt respectuosos amb el medi natural, marcant el circuit amb materials que després s’encarreguen de recollir el més ràpidament possible deixant el territori completament net i minorant al màxim els efectes del pas de la cursa.

 

Un altre aspecte que dona caràcter a la Prehistòrica és l’ambient que es genera entre els corredors a la mateixa cursa, “bon rollo”, solidaritat, compartint experiències i comentant les dificultats del recorregut; l’arribada dels corredors al punt de trobada genera un increïble ambient de satisfacció entre els que han gaudit d’aquesta festa de la btt. Com a record de la pedalada aquests últims anys regalen un mallot a cada participant amb un disseny exclusiu “prehistòric” i què és molt valorat entre els corredors.

 

Els participants i organitzadors de la Prehistòrica formen una comunitat d’autèntics afeccionats a la btt i la bicicleta de muntanya amb el sol propòsit de gaudir de la bicicleta i de compartir amb tots els afeccionats els camins i corriols dels boscos del seu entorn.

 

Benito Mendoza

Club Ciclista La Roca en Bikeenrera

Links / Download
web
Ruta a Wikiloc
Video: La Prehistòrica 2013