Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
EPO. Bob Schiller
Als Països baixos la cultura de la bicicleta està profundament arrelada, fins al punt que tothom, inclòs el primer ministre, la fa servir per anar a treballar.

Tot i que els holandesos tenen una rica tradició de la bicicleta, avui en dia gairebé totes les bicicletes es produeixen a la Xina o Taiwan pels baixos costos laborals. Bob Schiller vol reviure la indústria local i portar la producció de nou als Països Baixos. La bicicleta que ha dissenyat per al seu projecte de graduació en la Design Academy Eindhoven intenta canviar aquesta tendència externalitzadora i reactivar la indústria local en la producció de bicicletes.

La empresa Epobicycles, creada pel dissenyador, ens presenta una bicicleta totalment produïda a Holanda i de baix cost. Prenent de model la fabricació de les carrosseries dels cotxes, el quadre es munta a partir de dues làmines d’alumini a pressió que queden unides mitjançant punts de soldadura. La bicicleta final està desprovista d’extres innecessaris i els complements són mínims. Els cables de frens van amagats dintre l’estructura i la transmissió és una corretja de carboni de manera que el producte final pràcticament no necessita manteniment.

El resultat és una bicicleta durable i lleugera, amb un disseny únic i minimalista. L'alta eficiència i baixos costos laborals asseguren que la producció es pugui fer als Països Baixos. Fes una ullada a les imatges del web del dissenyador per veure’n tots els detalls.enrera

Links / Download
Epobicycles