Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Dubike. La bicicleta intel•ligent
Actualment disposem d’una gran quantitat d'objectes intel•ligents en les nostres vides. Els telèfons intel•ligents, rellotges intel•ligents, llars intel•ligents i cotxes intel•ligents. Però, què passa amb les bicicletes intel•ligents?

El departament d'investigació de la companyia Baidu, en col·laboració amb el departament de Disseny Industrial a la Universitat de Tsinghua, està desenvolupant una bicicleta intel·ligent anomenada Dubike:

Sensors distribuïts ens diferents parts dels components de la bicicleta recullen dades que inclouen la freqüència de pedaleig, la freqüència cardíaca i la velocitat entre d’altres. També disposa d’un aparell de navegació integrat al manillar que ofereix als ciclistes les millors rutes per arribar a les seves destinacions.  

Dubike té a la roda del darrera un dispositiu que és capaç de convertir l'energia cinètica en electricitat per alimentar tots els seus components electrònics. La informació obtinguda es pot sincronitzar amb un dispositiu mòbil a través de Bluetooth, de manera que aquestes dades estiguin disponibles per a l'anàlisi. A través d’una aplicació els ciclistes poden avaluar també el seu rendiment físic i totes les dades recollides i els resultats es poden compartir a les xarxes socials

 

Actualment estan treballant en un sistema operatiu a mida per a la bicicleta, que comptarà amb la cartografia,  la  navegació i la salut física del ciclista. Aquesta plataforma de programari podria estar disponible per a altres fabricants de bicicletes.enrera

Links / Download
+ info