Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Osona. Ho tens a tocar
Al centre de Catalunya, cruïlla de comunicacions que baixen del Pirineu, que ens porten a la costa o més a l’interior des de temps immemorials i amb una diversitat de relleu i de paisatge que no es dóna fàcilment en altres indrets.

Aquesta és la comarca formada per la plana de Vic, una part del Congost, el Montseny i les Guilleries, el Collsacabra, el Bisaura, la major part del Lluçanès i una porció del Moianès (aquets dos darrers en tràmits per esdevenir comarca pròpia). 

El seu clima és extremat a les parts més fondes i força temperat a la resta, i hi trobem altituds diverses: els 1700 m del Montseny, els 1500 m del Puigsacalm a l’extrem nord-oest, els 1300 m de Cabrera, al Collsacabra, els 700-900 m del Lluçanès i el Moianès, els 500 m de la plana de Vic i els 400 m a la part més fonda del tram superior del Congost.

Pels amants de la bicicleta de tot terreny aquest territori ofereix un munt de possibilitats, tant pel que fa a la superfície per on pedalar com pel desnivell, el paisatge o l’interès natural, arquitectònic i històric. Pistes còmodes o senders de notable dificultat; vistes espectaculars del Pirineu, cingleres impressionats, salts d’aigua majestuosos, boscos monumentals o planes agrícoles; ermites romàniques, castells, pous de glaç, escenaris de batalles o ciutats monumentals es poden seguir en les més de 60 rutes que us oferim a rutabike.com. 

70 propostes per gaudir d’aquest univers en petit, ja que les possibilitats són variades, tant pel que fa als nivells, com per la longitud o els centres d’interès. Si encara no el coneixes, no dubtis a venir-hi.enrera

Links / Download
Rutes per Osona