Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Chu-ku-dus, Chu-ku-dus
Sembla tret de l’època dels Picapedra, però el Chukudu és en realitat un enginyós mitjà de transport, tan típic de la regió muntanyosa de Goma com ho són els taxis grocs per a Nova York.

El nom d’aquest simpàtic i valent vehicle és una onomatopeia del soroll que fan les seves rodes quan circulen per les carreteres de roca i lava: Chu-ku-dus, Chu-ku-dus. A mitja hora de Goma (el Congo), on comença la selva que cobreix la reserva natural del Parc dels Volcans, els artesans locals fabriquen, sota comanda, els chukudus.

Els chukudus són de fusta tropical, i la part més important d’aquest enginy és la barra horitzontal. Aquesta ha de poder suportar càrregues molt pesades, així com el conductor, conegut com a chukudreur, i el seu copilot. D’aquesta barra també surt el manillar mitjançant molles o peces de cautxú, mentre que els frens es troben a la part posterior. Excepte els coixinets, per a la resta de components només es fan servir materials naturals o reciclats, fins i tot el coixí sobre el qual s’agenolla el conductor està elaborat amb restes de xancletes.

Font. Revista 20km/h. Nº 11enrera

Links / Download
+ info
Chu-ku-dus