Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Montenegro 2014
Aquest estiu l’equip de Rutabike ha estat pedalant per Montenegro. Montenegro és un país petit, deshabitat, muntanyós per naturalesa i amb una riquesa de paisatges que el fan únic.

La travessa proposada s’estructura en 8 etapes que, partint de l’antiga capital Herceg Novi, s’endinsa cap al cor del país per les planes de Grahovo i Niksic cap a les valls del Durmitor i el Maganik. Passem per petits pobles i llogarrets aïllats, enmig de muntanyes, penjats en les altes valls, alguns de molt difícil accés. La bicicleta permet obtenir una bona panoràmica del país i copsar la vida de la gent. La gent que brega per viure en un terreny gens fàcil, allunyada de tota comoditat.

 

Resulten espectaculars les vistes a l’embassament del riu Piva. Més enllà, la ruta s’enfila i segueix el riu que serpenteja engorjat fins a Savnic. L’espectacularitat de la muntanya es fa present en l’etapa que va de Poscenje a Medurijecje, per damunt dels dos mil metres. Empaitem la pluja una bona estona. Cabanes de pastors i ramats arreu. Cavalls salvatges. Travessem muntanyes per antics camins que s’enfilen per espesos boscos de faig, primer, i de pi avet, després. Camins on no hi circula ni una ànima. La remor del bosc es barreja amb el cop sec de la destral dels llenyataires.


Al centre del país hi ha alguns monestirs ortodoxes clavats a la roca. Llocs de peregrinació de fidels que hi arriben des de diverses parts dels Balcans.


L’última etapa recorre els 84 kilòmetres que separen Danilograv de Kotor, amb un desnivell de mil metres en els últims vint kilòmetres. L’arribada a Kotor, una antiga ciutat fortificada situada en un dels fiords de l’Adriàtic, és un autèntic premi al nostre viatge.enrera