Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Mobilitat sostenible al metro de Londres
La firma d’arquitectura Gensler vol canviar la finalitat de túnels abandonats del metro de Londres per crear una xarxa subterrània que faciliti la mobilitat del londinencs i que alhora generi electricitat a mesura que els ciutadants la utilitzin com alternativa al cotxe, ja sigui a peu o amb bicicleta.

La xarxa de metro de Londres inclou una sèrie d'antigues estacions i túnels que han estat retirats del servei i ara estan buits. Aquests espais abandonats podrien oferir carrils bici que són més segurs i menys concorreguts que les carreteres, però també podrien albergar botigues, cafès i oferta cultural per als vianants” segons diu Gensler.


La firma proposa també l'ús d'un sistema anomenat Pavegen, una mena de lloses convencionals per al paviments dels túnels. Aquestes superfícies intel.ligents converteixen l'energia cinètica dels passos o del pas de les biciceltes en energia elèctrica.

Els primers túnels que proposen habilitar són una sèrie d'espais subterranis al centre de Londres, entre les estacions existents en el Green Park i Holborn, així com l'ara extinta Aldwych, que actuarien com a punts d'accés. Es tracta doncs d’una nova proposta alternativa a la mobilitat urbana dels carrers de Londres, molt perillosa en els desplaçaments amb bicicleta que, aprofitant aquests espais en desús de la infraestructura subterrània, permetria descongestionar la ciutat i fer més segurs els desplaçaments amb aquest tipus de transport.enrera

Links / Download
+ info. Dezeen Magazine