Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
5è Congrés Internacional de la Bicicleta. Girona
Rutabike ha estat seleccionat per presentar el nostre projecte basat en la creació d’una xarxa de camins per viatjar en bicicleta per Catalunya. És una bona oportunitat per arribar a més gent i contribuir en la construcció d’un país que aposta per la mobilitat sostenible.

El 30 d’abril i l’1 de maig de 2015 se celebrarà a la ciutat de Girona el 5è Congrés Internacional de la Bicicleta, emmarcat entre els actes del Girona Bike World. L’acte està promogut per l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, gestionat pel Consorci de les Vies Verdes de Girona, i també hi col·labora l'Euroregió Pirineus Mediterrani.

 

El cicloturisme és una activitat recreativa, esportiva i no competitiva que combina l'activitat física i el turisme. En aquest sentit, s’identifiquen dues tipologies:

 

  • El cicloturisme d’alforges, que dóna més pes a l’activitat turística i que consisteix a viatjar amb bicicleta i visitar els llocs que es troben al llarg del seu recorregut. Les rutes consisteixen principalment en vies verdes, camins rurals o carreteres de baixa intensitat de trànsit.
  • El cicloturisme esportiu, que dóna més pes a la part esportiva, i consisteix a fer rutes per carreteres en àmbits amb bona oferta turística i hotelera.

 

A Europa hi ha cada any uns 2.300 milions de viatges de cicloturisme. L’impacte econòmic total que produeixen es calcula en 44.000 M€, dels quals 9.000 M€ són atribuïbles al turisme en sentit estricte. Així, el congrés vol posar de manifest el potencial econòmic del desenvolupament del cicloturisme a Catalunya, tenint en compte les seves condicions climàtiques, orogràfiques i paisatgístiques tan singulars.

D’altra banda, el Congrés vol posar èmfasi en la importància de la bicicleta en el marc del desenvolupament d’una mobilitat cada cop més sostenible al nostre territori, tant pel que fa als desplaçaments de caràcter quotidià com a la pràctica de l’esport o la realització d’activitats de lleure. En aquest sentit, el Congrés recollirà experiències i bones pràctiques en la promoció de l’ús de la bicicleta en àmbits urbans i interurbans, així com en la millora de la seguretat i la formació d’usuaris i no usuaris. També analitzarà els impactes en la salut i en la millora del nostre medi ambient i posarà l’accent en la innovació, la tecnologia i les smart cities.

 

Lloc

Dijous, 30 d'abril de 2015: Palau de Congressos de Girona (passeig de la Devesa, 35)

Divendres, 1 de maig de 2015: Palau de Fires de Girona (passeig de la Devesa, 34)enrera

Links / Download
5è Congrés Internacional de la Bicicleta