Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Un Bici-carril elevat per a bicicletes
En la constant lluita per l’espai a les ciutats, Copenhague torna a ser una clar mirall de com aplicar iniciatives urbanístiques que facilitin la mobilitat ciclista i alhora fer content a tothom: cotxes, ciclistes i vianants

Des de l’estiu de 2014 funciona a Copenhaguen un pont elevat de 230 metres de llarg que permet als ciclistes salvar els desnivells d’escales de l’antic moll portuari, ara zona residencial, i connectar a través del  pont de Bryggebroen les dues parts de la ciutat separades pel canal marítim.

 

Abans d’aquesta infraestructura que fan servir 12.000 usuaris cada dia, els per enllaçar la carretera amb pont de Bryggebroen havien d’empènyer les bicicletes, pujar i baixar escales empinades o prendre desviaments ridículs en un espai estret sense ordre ni concert en una de les bandes del moll alhora que compartien espai amb els vianants.

 

La idea de construir un carril bici bidireccional elevat, de 4 metres d’amplada, entre l’aigua i el terra i amb tots els avenços tecnològics, per facilitar el pas als ciclistes i alhora pacificar la mobilitat entre aquests i els vianants sembla impensable al nostre país.

 

Molt hauran de canviar les sensibilitats per imaginar als nostres governants buscant solucions a problemes similars que requereixin construir infraestructures semblants. No és el cas de Copenhagen, una precursora en la planificació i creació de polítiques estratègiques de la mobilitat sostenible que aspira a convertir-se en una de millors ciutats per a la bicicleta del món. I això és així per tota mena de raons: la promoció d'un estil de vida més saludable anant a treballar amb bicicleta, l'establiment de la meta de Copenhaguen per esdevenir una ciutat neutra de CO2 per a l'any 2025 o simplement la idea de la ciutat com un lloc millor per viure, gaudir de més espai, tenir menys soroll i un aire més net.

 

La bicicleta és el transport preferit dels ciutadans de Copenhagen i aquesta pressió és nota alhora de desenvolupar polítiques que afecten a la mobilitat de la ciutat. Genial!enrera

Links / Download
Cykelslangen