Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Aero, la bicicleta de fusta que va néixer de l'arquitectura
Aero, dels arquitectes Atanas Zhelev, Mariya Korolova i Martino Hutz, recull els avenços tecnològics projectats en un edifici de Zaha Hadid per configurar un quadre de fusta sòlid, flexible i que prescindeix dels sistemes d'amortiment clàssics.
Presentada durant el passat Salone del Mobile de Milà, Aero es proposa el repte de fabricar una bicicleta de fusta que pugui igualar en resistència, lleugeresa i versatilitat als models convencionals d'alumini i fibra de carboni. A diferència d'altres projectes similars com WooBi, Arvak o Alerion, la fusta no es limita a una revisió artesanal de la bicicleta, sinó que s'insereix dins de les lògiques de producció industrial: fabricació en massa, abaratiment de costos, innovació tecnològica i preu reduït.

De moment, l’Aero no està a la venda, encara Zhelev i els seus companys estan treballant en això. "Ens agradaria que el preu fos el més ajustat possible, el que dependrà molt del lloc on establim la producció", explica Zhelev. "Però una cosa tenim clara: volem que el resultat final sigui absolutament fidel al prototip, i que tingui la mateixa qualitat i resistència".enrera

Links / Download
+info