Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Els ajudem a pedalar!
Un projecte de viatge en un tàndem on un dels dos ocupants és un jove adolescent visualment discapacitat que podrà realitzar el viatge gràcies a una de les beques atorgades per la Fundació Espavila.

Un projecte de viatge en un tàndem on un dels dos ocupants és un jove adolescent visualment discapacitat  que podrà realitzar el viatge gràcies a una de les beques otorgades per la Fundació Espavila.

Fer ciclisme demana l’esforç de pedalar; i pedalar per recórrer 500 km. en diverses etapes per diversos indrets de Catalunya, ens pot semblar relativament fàcil, i més encara si d’alguna manera practiquem aquest esport.

La cosa es complica si els 500 km. es volen fer amb tàndem, en aquest cas es requereix a més a més una bona sintonia entre els dos ocupants: el pilot i el copilot; però la dificultat pot arribar a ser màxima si el copilot d’aquest tàndem és un jove adolescent visualment discapacitat.

“Club d’esport adaptat per a cecs de Catalunya”, guanyador d’una de les “Beques Educar Fomentant l’Esforç” que any rere any convoca la Fundació Espavila, vol fer realitat aquest objectiu.

El projecte ja està en marxa! S’han preparat degudament amb l’ajuda d’un entrenador experimentat una vintena de voluntaris que guiaran als tàndems per fer els recorreguts. Se’ls ha explicat els diferents graus de ceguesa i el que això representa per tal de fer més fàcil la comunicació amb els joves copilots; recalcant sobretot que no volen una pràctica basada en la discapacitat sinó en ajudar-los a trobar les seves pròpies capacitats. En definitiva es pretén compartir experiències i habilitats per millorar esportivament i socialment. Els voluntaris han fet pràctiques de circulació amb tàndem i disposen dels coneixements adients per conduir-los.

En total es faran 10 sortides, totes en diumenge, començant amb 30 km. i augmentant progressivament, des d’aquest mes d’octubre fins al pròxim mes de maig. Els itineraris a recórrer ja estan programats i, entre altres, tenim: Carretera de les aigües i Collserola, carrilet d’Olot a Girona, el carril del Llobregat, el carril del Besòs, cursa popular d’Arbúcies, la serra de Marina, la cursa popular de Castellcir… Per garantir el repta que han fixat, arribar a fer 500 km., cada participant tindrà un carnet a on s’aniran sumant quilometres de tal manera que quan un ciclista hagi acumulat 100 km, 250 km. i 500 km. obtindrà un premi de reconeixement. Es premiarà també els bons comportaments esportius i les actituds positives.

 

Article extret del web de Fundació Espavilaenrera

Links / Download
Artículo extraído de la web de la Fundació Espavila