Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
25 anys en defensa de la bicicleta
ConBici, la principal associació en defensa i promoció de l'ús de la bicicleta com a mitjà de locomoció i transport a Espanya, celebra aquest any el seu 25 aniversari.

Promoure la bici és molt complicat avui, però ho era molt més quan aquells pioners que van fundar la coordinadora van començar aquesta aventura. Des les primeres trobades per part d'un grup d'aficionats al cicloturisme fins a l'actual lluita per la posada en marxa del Pla estratègic estatal de la Bicicleta han passat moltes coses i la cultura ciclista actual li deu molt al treball d'aquesta coordinadora.

L'octubre passat la coordinadora va celebrar l’aniversari a la cineteca l'Escorxador de Madrid, amb un homenatge als seus fundadors. A la nit, una festa amb magnificència va posar el punt final, amb les memorables intervencions del cantant "Ojos de Gamba" i l'excel·lent selecció musical de Walter Post que va treure a ballar als més reticents -amb la inestimable assistència d'Haritz Ferrando, des de la pista-.

Què fa ConBici

• Reuneix 56 associacions i col·lectius de ciclistes de tot Espanya.
• Practica, defensa i promou l'ús habitual de la bicicleta com a mitjà de locomoció i transport.
• És membre del Consell Superior de Trànsit i Seguretat de la Circulació Viària, en representació del col·lectiu de ciclistes a la via pública.
• Amb periodicitat bianual des de 1996, organitza el Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat", alternant la ubicació entre Espanya i Portugal.
• Treballa perquè es creï una legislació de trànsit que protegeixi el dret a circular en condicions de seguretat per a totes les persones, incloent vianants i ciclistes.
• És membre del Comitè Científic Tècnic de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM)
• Crea i difon informació nacional i internacional sobre exemples de política favorable a l'ús de la bicicleta ia la sostenibilitat.
• Reivindica el dret i la idoneïtat de combinar l'ús de la bicicleta amb el transport públic.
• Defensa el model europeu de cicloturisme, o ciclisme d’alforges, pel seu alt benefici per al benestar de les persones, l'economia local i el medi ambient.
• Reuneix experts en diversos àmbits (urbanisme, infraestructures, economia, turisme, legislació, salut, educació etc.) conscients de la utilitat de la bicicleta per alleujar els problemes de transport, medi ambient i salut.
• Té grups de treball sobre temes com ara transport públic, legislació, infraestructures i temes diversos.
• Des de 1985, organitza bianualment les Trobades de cicloturistes i ciclistes urbans en alguna zona d'Espanya i Portugal.
• Alguns dels membres de ConBici s'impliquen a fons en la seva ciutat en els temes del ciclisme urbà (política, infraestructures, promoció, ...).
• Altres desenvolupen el cicloturisme a l'estil europeu, és a dir, utilitzar la bicicleta per viatjar i descobrir nous paisatges per rutes tranquil·les.

Com funciona ConBici

ConBici es va constituir formalment el 1992. És una coordinadora amb membres que tenen plena autonomia per desenvolupar les seves activitats. Es reuneix dos cops l'any en Assemblea General, per a prendre per consens les decisions necessàries en els temes que l'afecten. Com a òrgans executius i de gestió, hi ha un Secretariat i una Oficina Permanent. S'edita un butlletí intern d'informació i comunicació entre els membres. El treball realitzat per la Coordinadora és voluntari i mai amb ànim de lucre.

 enrera

Links / Download
Con Bici