Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
L’eroica Italiana
Creada el 1997 per salvaguardar la Strade Bianche de la Toscana, aquesta carrera reuneix anualment ciclistes equipats amb vestimenta típica dels anys 50 que roden sobre bicicletes anteriors a 1987, requisit fonamental per poder participar.

L'Eroica Italiana comença i acaba a Gaiole, poble de la província de Siena i se celebra normalment el primer diumenge d'octubre. Aquesta celebració festiva intenta difondre les autèntiques arrels d'aquest gran esport que és el ciclisme i anima als ciclistes a redescobrir la bellesa de les grans gestes dels corredors d'antany.

L'Eroica a Itàlia ofereix alguna cosa veritablement única: una cursa per pistes sense asfaltar, recuperant els antics camins que utilitzaven les primeres bicicletes pedalant per paisatges de vinyes, gastronomia i bon temps.

Amb un esperit totalment diferent als esdeveniments moderns del calendari ciclista, els participants poden arribar a viure situacions èpiques: la irregularitat de les superfícies per les quals es roda poden arribar a malmetre la bicicleta o destrossar les rodes i qualsevol contratemps o accident pot ser un problema ja que no hi ha cotxes de suport. Això sí, les parades per recuperar forces es fan en restaurants amb tota varietat de guisats, begudes i postres. Tot dissenyat per recrear el més fidelment possible l'època heroica de l'inici de les carreres de bicicletes.

L'esdeveniment original italià ha anat evolucionant amb tant èxit des dels seus orígens el 1997 que aquesta carrera actualment es celebra a diferents països, arribant aquest últim any a Espanya.enrera