Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Premi Rueda 2015 al Millor Llargmetratge
El film Slaying the Badger basat en el llibre homònim de l'autor Richar Moore, que narra l'extraordinària rivalitat que es va viure durant el Tour de 1986 entre American Greg LeMond i el francès Bernard Hinault va estar premiat en la primera edició del Roda, Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona, que es va celebrar els dies 1, 2 i 3 d'octubre a la sala Zumzeig.

El llibre recrea el Tour de França 1986, una cursa àmpliament considerada com la millor de la història del Tour de França i en ell es tracen les línies bàsiques de la història d'aquesta rivalitat a través d'innombrables entrevistes, no només a casa de LeMond i Hinault, sinó també amb els seus companys d'equip, rivals, directors de carrera, periodistes, patrocinadors i promotors. Explicada des d'aquestes diferents perspectives, les aliances, diatribes i promeses trencades divulgades a Slaying the Badger construeixen un relat de l'impressionant clímax que es va viure en aquest Tour.

 

 

Segons el jurat del festival, Slaying the Badger, del director britànic John Dower va ser el just guanyador "per la seva habilitat per construir una història de ritme trepidant amb pinzellades de thriller sobre la relació entre Bernard Hinault i Greg LeMond durant els Tours de 1985 i 1986 , ampliant així els matisos al voltant d'un fet puntual de la història del ciclisme. Per haver aconseguit una peça capaç d'atrapar i emocionar qualsevol espectador sense necessitat que a aquest li interessi el ciclisme. Una obra rodona i ambiciosa que, a través d'entrevistes inèdites i d'un enorme treball de documentació, revela les interioritats d'un esport on el treball d'equip no és el que sembla ... "

 

 

El Premi Rueda al Millor Curtmetratge va ser atorgat a Farfalla de Hannes Langfeder: "Per ser una bogeria entranyable que, malgrat la seva modesta posada en escena, amaga una alta càrrega de crítica social a través de la ironia i l'humor. Amb l'invent del cotxe esportiu que en realitat està propulsat per pedals, la cinta denuncia el poder i la prepotència de la indústria automobilística pel que fa a la bicicleta i la manca de capacitat de rebel·lió de la condició humana per revertir aquesta situació ".

 

El Premi del Públic va ser per For the love of Mud de Benedict Campbell, un llargmetratge que il·lustra la bellesa del ciclocròs. El film mostra l'energia i l'entusiasme de la qual gaudeixen els bikers, des dels més novells a les estrelles del rock pedalant per camps fangosos de Bèlgica, on aquesta modalitat és pràcticament una religió ".enrera

Links / Download
Rueda Film Festival
Slaying the Badger
For the love of Mud
Farfalla