Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Declaració de Luxemburg.
L'octubre passat es va donar un gran pas perquè totes les polítiques de la UE reconeguin la importància estratègica de la bicicleta com a mode de transport.

L'anomenada Cimera del Ciclisme de la UE va reunir per primera vegada al Consell informal de ministres de Transport de la UE i l'Associació Europea de Lliure Comerç per debatre sobre la importància de la bicicleta en el món modern actual el que va donar lloc a la Declaració de Luxemburg, un reconeixement dels beneficis de la bicicleta i una crida a la UE per desenvolupar un document estratègic de la UE sobre el ciclisme.


La reunió i una declaració sobre l'ús de la bicicleta va ser una iniciativa de la Presidència luxemburguesa del Consell Europeu, encapçalada pel ministre de Transport de Luxemburg, François Bausch. La Declaració exigeix ​​exigeix ​​una estratègia comuna sobre la promoció de l'ús de la bicicleta, de cara a mostrar els beneficis de dur a terme en tota la UE polítiques favorables a la seva ús. Alhora proposa determinar les polítiques, els fons i els instruments de finançament que augmentaran el seu ús i fomentaran l'ocupació relacionada amb el ciclisme a la UE. De la mateixa manera, també recomana que la UE i tots els estats membres estableixin centres de coordinació sobre la bicicleta, el que seria un gran pas en el desenvolupament de polítiques de ciclisme a tot Europa.


El secretari general de la Federació Europa de Ciclistes (ECF), Bernhard Ensink, va dir en la cimera "Donem la benvinguda a la proposta d'una estratègia de la UE per al la promoció de l'ús de la bicicleta. Podem veure l'impacte que s'aconsegueix quan 15 direccions de la Comissió de la UE treballen junts amb 28 estats membres i 4 països de l'AELC. L'ECF està disposada a donar suport a aquesta col·laboració i coordinació de la política i els recursos per duplicar el ciclisme a Europa ".enrera