Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Muntar en bicicleta no s’oblida mai.
Quan ens volem referir a alguna cosa que no s’oblida mai més posem, com a exemple, muntar en bicicleta. I de fet és així. Hi ha habilitats que quan es deixen de practicar cauen en l’oblit però sense arribar a desaparèixer del tot, com si fos un record amagat.

Només cal agafar de nou una bicicleta per despertar de la memòria emocional la destresa que suposadament havíem perdut. En pocs minuts retrobem les capacitats necessàries per pedalar damunt d’una bicicleta, molt al contrari que el temps, esforç i dedicació que vàrem necessitar per adquirir-les.

I no només recuperem les habilitats necessàries per mantenir l’equilibri; associat al pedalar retrobem les sensacions de la infantesa que ens donava la bici quan anàvem a tot arreu pedalejant, com si fos un apèndix del nostre cos. Sensacions de llibertat per dirigir el teu destí, d’autoconfiança al mantenir l’equilibri de manera natural o de felicitat quan t’envaeix el plaer que dóna la velocitat i el moviment.

A Rutabike trobaràs rutes de muntanya de tots nivells. Algunes del nivell fàcil, son rutes populars que hem fet amb amics que havien deixat de pedalar. Tots ells han tornat a retrobar les imatges i sensacions perdudes, gaudint de la natura com una activitat lúdica per compartir amb altres companys de pedal sense presses ni pressions. Han incorporat de nou la bicicleta a la seva vida.

A les teves mans tens l’oportunitat de fer pedagogia d’aquest plaer i afeccionar als teus amics o familiars dels avantatges i satisfaccions que la bicicleta ens reporta i del bé comú que això pot suposar a la llarga. Només has de tenir en compte les capacitats dels teus acompanyants per saber triar la ruta adequada perquè pedalejar sigui viure una experiència relaxant i vivificant.

La bicicleta està de moda i cada vegada més gent l’utilitza en els seus desplaçaments diaris. Però encara som pocs i queda molt camí per recórrer per convèncer als polítics que la bicicleta és l’unic mitjà sostenible que permetrà construir ciutats més humanes i sostenibles. Quants més serem més força tindrem.

Salut i pedalenrera