Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Rutabike: 10 anys de viatges en bicicleta
Si partim de la idea que l’ésser humà apareix al continent africà i que acaba expandint-se per tots els racons del planeta (per més inhòspits que a priori alguns puguin semblar) és lògic pensar que puguem explicar aquesta expansió per diferents motius i/o causes. D’entre elles probablement la més important seria la supervivència, però sense oblidar la curiositat per tot allò que ens és desconegut, la necessitat d’aventura, la inquietud...

Si donem per bones aquestes premisses, haurem de considerar que l’ésser humà és, per naturalesa, un nòmada, un viatger...

 

Gent que viatja” és la targeta de presentació que la gent de Rutabike ha triat per definir-se i que resumeix clarament la idea que ara fa deu anys els va impulsar a voler ser: gent que viatja per conèixer el territori, per descobrir la geografia, el paisatge humà, la història, per gaudir la gastronomia, per contemplar la bellesa que la naturalesa ens ofereix... per inquietud.

 

I tota aquesta aventura a cavall de la bicicleta de muntanya, com a nous nòmades dels segle XXI que pedalant per camins de terra i pedra o corriols, carregats amb les alforges o motxilles comparteixen la il·lusió i el temps. Viatgers que tenen en la bicicleta el denominador en comú. Viatgers amb esperit esportiu i viatgers amb esperit lúdic que engranant corones de pinyons i dents dels plats alimenten la fantasia de reialmes desconeguts.

 

La gent de Rutabike configura un grup humà obert a tothom que senti i vulgui viure aquesta experiència que és el viatjar pedalant apartats de les carreteres asfaltades, dibuixant les rutes, creant una xarxa de camins entrellaçats que condueixi a descobrir el territori més proper i territoris una mica més allunyats per països europeus.

 

Rutabike, però, és també la difusió d’aquest esperit romàntic d’aventura i d’inquietud. Les rutes que ells han fet les ofereixen a través de la seva pàgina web, amb els tracks, descripcions, punts d’interès històric... per tal que qui vulgui pugui fer-ne ús. Una feina altruista, feta amb amor per tot allò que a ells els agrada, amb rigor i entusiasme i amb la idea d’acostar-la a tots aquells que pedalant en btt encara conserven l’ADN del viatger nòmada primigeni.

 

Salut i pedal!... i que l’aventura continuï...

 

Pep Arteroenrera