Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Cycling Megacities. Charles Palmer
Charles Palmer va ser el guanyador de la beca "RIBA Norman Foster Travelling Scholarship" un premi anual que se li atorga a un estudiant d'arquitectura i que li ofereix l'oportunitat de descobrir el potencial de liderar un treball nou i emocionant en el camp de l'arquitectura.

Des de fa nou anys, l'estudi d'arquitectura Foster + Partners, que presideix Lord Norman Foster, atorga una beca d'investigació a un estudiant extraordinari. Aquest any la va merèixer el projecte 'Cycling Megacities', del jove Charles Palmer.

Segons Charles Palmer: Cycling Megacities és un estudi de les condicions actuals del ciclisme en les ciutats de més de deu milions de persones. Inclou des de la idea que no només hauríem d’enfocar-nos en ciutats petites com Copenhaguen i Amsterdam -on s'han desenvolupat els conceptes de "ciutats de mida natural" o "ciutats a escala humana" - per buscar respostes per al futur del transport no motoritzat. Enlloc d'això hauríem de centrar-nos en les mega-metròpolis i buscar respostes de com dissenyar ciutats sostenibles per al futur. Més de 55 per cent de la població mundial resideix en àrees urbanes i això s'incrementa amb la ràpida industrialització de nacions en desenvolupament.
 
I afegeix: Al llarg de les últimes dotze setmanes he viatjat pel món amb la finalitat de visitar 10 megaciutats en països que l'Organització de les Nacions Unides defineix com "països en desenvolupament": Són Paulo, Ciutat de Mèxic, Hong Kong, Shenzhen, Guangzhou, Calcuta, Dhaka, Delhi, Mumbai i actualment em trobo a Bangalore. He passat temps a cada ciutat registrant les meves experiències mentre explorava els carrers amb bicicleta i mentre coneixia ciclistes, bici-activistes, organitzacions i autoritats que estan formant el futur de la mobilitat. Cycling Megacities no és una anàlisi comparativa de la infraestructura del ciclisme al voltant del món; és una exploració de com les grans ciutats estan creixent, com micro i macro-patrons de moviment s'han desenvolupat en ambients urbans expansius i un diagnòstic sobre si el ciclisme és una opció viable a les mega-metròpolis

Imprescindible: no et perdis l'entrevista que li ha fet el magazine digital Designboom.enrera

Links / Download
Entrevista de Designboom
RIBA Norman Foster Travelling Scholarship
Foster + Partners