Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Heinz Stücke. L'home que ho volia veure tot
Ha pedalat durant 48 anys pels cinc continents, ha visitat 257 països i ha acumulat gairebé 600.000 quilòmetres. 100.000 fotos més tard, Heinz Stücke ha tornat on va començar: a Hövelhof, el poble alemany on va iniciar la seva gran aventura a cavall d'una bicicleta.

I el seu viatge encara no ha acabat perquè la seva casa és el planeta i la bicicleta la seva aliada per moure-s'hi.


La història d'aquest gran aventurer l'ha recollit Eric Van den Berg en el llibre editat per Brompton Bicycle 'Home is Elsewhere: 50 Years Around the World by Bike'. L'autor, un reconegut escriptor de viatges holandès, s'ha submergit en la vasta col·lecció de revistes, fotos, postals i notes d’Heinz Stücke al que va visitar per obtenir una resposta a aquesta pregunta més urgent: ¿per què?. Segons l'autor "La seva filosofia de la casa està en una altra part ve a través de les rutines diàries, trobades inesperades i contratemps inevitables d'un aventurer de tota la vida".

Això és el que comenta al seu blog Heinz Stücke:

"Perquè vaig començar a anar amb bicicleta? Per què vaig decidir donar la volta al món i ja no em vaig parar? Aquestes són les preguntes que més vegades m'han fet des que vaig començar a recórrer el món amb bicicleta fa gairebé 50 anys. Tenia 20 anys quan vaig decidir emprendre un viatge en bicicleta a la recerca d'aventures i amb el desig de descobrir el món. Aquell viatge va durar 2 anys; en tornar a la meva ciutat natal a Alemanya, em vaig adonar que no m'agradava especialment la meva feina. Per què havia de passar la resta de la meva vida fent una cosa que no m'interessava gens ni mica simplement per viure? ¿Era això l'única cosa que podia esperar de la vida?


Per què vaig començar a pedalar en lloc de jugar a tennis o futbol? Doncs és senzill, no era prou bo per jugar a futbol. Jo havia jugat a futbol amb la idea de convertir-me en un jugador professional però no era prou bo per a això; per això em vaig decidir per la bicicleta. M'agradava utilitzar la bici per moure’m, per fer esport i a més era barat, un mitjà de transport barat. La bici és esportiva i barata.

I per tant la bicicleta es va convertir en la millor manera de transport, em donava autonomia i era barata. A més el simple fet d'anar en bicicleta t'ajuda a apropar-te a la gent; la gent pensa "si va en una bicicleta, no pot ser un mal tipus" Es converteix en una classe de passaport, de targeta de presentació. Gràcies a la bicicleta i de la bona voluntat de la gent, sempre he trobat ajuda, i això és molt important per a algú com jo que no porta mai diners a sobre. Ara és més usual trobar-se amb gent que dóna la volta al món amb bicicleta, però a la meva època era una cosa molt estranya, i quan la gent em veia amb la meva bicicleta, pintada i decorada, em miraven amb curiositat enrera