Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Annie Londonderry
Annie "Londonderry" Cohen Kopchovsky (1870-1947) era una ciclista, periodista i aventurera, i va ser la primera dona a recórrer el món amb bicicleta. Annie era una jove lliurepensadora, emprenedora, esportista i rodamón, que es va reinventar a si mateixa com l'atrevida "Annie Londonderry".

Recorrent el món


L'empresa d'aigua de font Londonderry Lithia li va pagar 100 dòlars per portar la seva pancarta a la bicicleta, i també va arribar a un acord amb ella perquè adoptés el seu nom. Londonderry es va obrir camí convertint la seva bicicleta i la seva pròpia persona en una tanca publicitària, implicant bandes i cartells de publicitat al seu pas per ciutats de tot el món. Viatjava amb una muda de roba i un revòlver amb culata perlada. Per al públic de l'època victoriana, ella era tot un espectacle.


El repte de Londonderry consistia a donar la volta al món en bicicleta a 15 mesos, i el premi eren 5000 dólares. L'aventura era un examen a les habilitats d'una dona per valer-se per si mateixa. Tot i que mai abans havia muntat en bicicleta, Annie va marxar pedalant de Boston, deixant enrere al seu espòs i els seus fills petits ...enrera